úterý 13. června 2017

Veselá akupunktura.....Vladko Bydžovský

 Pan Červenka byl asi 190centimetrů vysoký a 110 kilogramů vážící muž, značně rozložitých ramen, jeho postavě dominoval i obligátní " pivní břich ".
Náhodnému pozorovateli by se mohlo zdát, že je to zdravím kvetoucí muž. Ale opak byl pravdou. Práci mu ztěžovaly už asi čtyři roky trvající a téměř denně se objevující bolesti v zádech.Zkoušel, co se dalo, od léků přes rehabilitaci, až k lidovým léčitelům. Nikde se mu nedostalo úlevy. Proto nadále, po příchodu ze zaměstnání, ulehával na pohovce a tiše o svých obtížích meditoval nad sklenicí dobře chlazeného piva značky Regent.

 A přišel den " D", kdy se rozhodl, nechat své tělo léčit takovou brutální metodou, jako v jeho představách byla akupunktura.

Přišel okamžik, kdy jsem měl jeho dobrácké duši ukázat, co je to lékařovo týrání.

Ležel na nemocničním lehátku, křečovitě svíral jeho horní konec oběma rukama a zatínal zuby takovou intenzitou, že souseda rušilo hlasité skřípění.Ten také první pochopil, v jakém duševním stavu se pan Červenka ocitl.

" No, no drobečku,mohlo by bejt ještě húř!Než se naděješ, jsou tam ani nevíš jak! Podívej se na mne, takovej třasořitka a už jsem to tady vydržel pětkrát."

Naklonil se k panu Červenkovi a tiše se zeptal: " A co ty to vlastně děláš, že seš takovej vystrašenej?"

" Řezníka," tiše zazněla odpověď na pokraji naprostého zoufalství se ocitnuvšího pacienta.

Žádné komentáře:

Okomentovat